Генпрокурор розповів про справи проти Порошенка

Генпрокурор розповів про справи проти Порошенка

Генпрокурор розповів про справи проти Порошенка

Провадження проти п'ятого президента є як у Генпрокуратури, так і у Держбюро розслідувань, повідомив Рябошапка.

У Генеральної прокуратури є кілька розслідувань, пов'язаних з п'ятим президентом України Петром Порошенком. Про це сказав генпрокурор Руслан Рябошапка в інтерв'ю для видання Настоящее время.

>

Рябошапка зазначив, що ці розслідування ведуться за власними матеріалами, а не відкриті за зверненням Андрія Портнова (колишнього глави Адміністрації президента часів Віктора Януковича).

"Вони пов'язані зі зловживанням владою і службовим становищем колишнім президентом", - сказав генпрокурор.

Також він додав, що на п'ятницю (15 листопада, - ред.) заплановано допит Порошенка у справі про Іловайську трагедію.

"Він там проходить не як підозрюваний, а як свідок, оскільки він був очевидцем цих подій і брав участь безпосередньо у військовому управлінні державою в той час. А є інші провадження, в яких може бути інший процесуальний статус, не свідка", - заявив Рябошапка.

Він зазначив, що ці провадження стосуються "використання службового становища ні з тією метою, з якою він був обраний президентом України".

Раніше глава ДБР запросив Порошенка приєднатися до слідчих дій і прийти на допити. "Але він цього не зробить, тому що шоу на допитах немає", - констатував Труба.


Минулого тижня повідомлялося, що ДБР проводить обшуки у власника телеканалу Прямий Володимира Макеєнка у справі про купівлю-продаж каналу.

У Порошенка дії ДБР назвали обмеженням свободи слова.

 

Останні новини