СБУ затримала екс-главу Мін'юсту Олену Лукаш

СБУ затримала екс-главу Мін'юсту Олену Лукаш

СБУ затримала екс-главу Мін'юсту Олену Лукаш

«На 15.00 скликаємо брифінг у зв'язку із затриманням Службою безпеки України Олени Лукаш, яка перебувала в розшуку за причетність до злочинів проти Майдану», − написала Гітлянська на своїй сторінці в Фейсбук.

>

Олена Лукаш у 2013-2014 роках обіймала посаду міністра юстиції України в Кабінеті міністрів Миколи Азарова. 27 лютого 2014 року її було відправлено у відставку з поста міністра юстиції України.

Генеральна прокуратура України 28 лютого 2014 року зажадала від МВС і СБУ протягом 10 днів затримати О.Лукаш за підозрою в розстрілі активістів на Майдані Незалежності в Києві з 18 по 22 лютого.

У березні Євросоюз і Канада оголосили, що О.Лукаш числиться в списках високопоставлених українських чиновників, проти яких запроваджуються фінансові санкції.

28 травня 2015 року Генпрокуратура України звинуватила Лукаш у заволодінні державними коштами шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчиненим за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах, а також службовому підробленні, що спричинило тяжкі наслідки (ч.5 ст.191, ч.2 ст.366 КК України).

10 вересня 2015 року СБУ оголосила О.Лукаш в розшук. За даними ЗМІ, вона перебувала в Росії.

Останні новини