Дані з чорного ящика Аеробус-321 спантеличили слідчих, - джерела

Дані з чорного ящика Аеробус-321 спантеличили слідчих, - джерела

Дані з чорного ящика Аеробус-321 спантеличили слідчих, - джерела

Розшифровка параметричного самописця А321, який зазнав аварії над Сінаєм 31 жовтня, не допомогла встановити причин катастрофи.

Про це пише “Коммерсант” з посиланням на близькі до розслідування джерела.

Фіксація режимів роботи всіх систем лайнера припинилася миттєво після відриву хвостовій частині, в якій знаходився прилад. Співрозмовник видання порівняв цей запис з кардіограмою, що зафіксувала факт смерті від зупинки серця. Для встановлення причин потрібні додаткові дослідження.

>

Дані “чорного ящика” показують, що політ А321 тривав трохи більше 20 хвилин. Всі системи в цей час працювали справно. Літак, керований автопілотом, майже набрав необхідну висоту. Потім фіксація всіх параметрів роботи систем літака перервався в один момент. На думку експертів, це могло статися через вибухову розгерметизацію салону, відділення хвостової частини, де знаходився самописець, і розриву всіх кабелів, що з’єднують “чорний ящик” з інформаційними датчиками.

Неінформативними можуть виявитися і дані мовного самописця, який сильно пошкоджений. Катастрофа розвивалася так стрімко, що пілоти не встигли подати сигнал лиха. Щоб повідомити про НП, їм необов’язково було зв’язуватися з диспетчером по радіо. Причину екстреної ситуації можна було описати закодованим сигналом: 7500 – теракт або захоплення, 7600 – втрата зв’язку або 7700 – інша аварійна ситуація. Однак навіть на натискання чотирьох кнопок у пілотів не вистачило часу.


5 листопада глава Росавіації Олександр Нерадько повідомив про те, що перші висновки про причини катастрофи можуть бути зроблені через кілька місяців. За цей час фахівці зможуть отримати дані з мовного самописця, вивезти уламки літака і викласти з них повнорозмірний макет повітряного судна.

Нагадаємо, лайнер Airbus-321 авіакомпанії “Російської Когалимавіа”, який 31 жовтня летів з Шарм-Еш-Шейха в Санкт-Петербург, розбився на Синаї. На борту знаходилися 217 пасажирів і сім членів екіпажу. У катастрофі ніхто не вижив.

Останні новини