Цукерберг пожертвує 99% акцій Facebook

Цукерберг пожертвує 99% акцій Facebook

Цукерберг пожертвує 99% акцій Facebook

Засновник соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг та його дружина Прісцилла Чан оголосили, що пожертвують 99% своїх акцій компанії на добрі справи.

Цю заяву вони зробили після того, як у родини минулого тижня народилася донька Макс.

"Макс, ми любимо тебе і відчуваємо велику відповідальність і хочемо зробити цей світ кращим місцем для тебе і всіх дітей", - написав пан Цукерберг у листі до доньки на своїй сторінці у Facebook.

>

Акції, які належать йому та дружині Прісциллі Чан, поступово передаватимуть у спеціальний благодійний фонд. Вартість акцій зараз оцінюється в 45 млрд доларів.

Фонд Цукерберга і Чан матиме завдання створити рівні умови розвитку для всіх дітей у світі. Зокрема, організація займатиметься індивідуальним навчанням і лікуванням важко хворих дітей.

При цьому 31-річний Цукерберг має намір і далі очолювати соціальну мережу і працювати над її розвитком. Він повернеться до роботи після відпустки

Мільярдер Уоррен Баффет вже привітав Цукерберга і Чан, сказавши, що, коли йдеться про те, щоб віддати своє багатство - "30 це нові 70", розповідає глядач ВВС із питань технологій Дейв Лі.

Мільярдери більше не повинні чекати, поки помруть, аби передати гроші іншому поколінню, сказав пан Баффет.

Раніше пан Цукерберг вже неодноразово жертвував на благодійність акції Facebook, проте до цього подаровані цінні папери не перевищували півмільярда доларів.


З 2010 року засновник Facebook бере участь у проекті мільярдерів Білла Гейтса і Уоррена Баффета. Його учасники зобов'язуються заповісти основну частину свого статку на благодійні цілі або підтримувати благодійність за життя.

Останні новини