СБУ зірвала в Запоріжжі сепаратистський з'їзд

СБУ зірвала в Запоріжжі сепаратистський з'їзд

СБУ зірвала в Запоріжжі сепаратистський з'їзд

Організатором з'їзду є об'єднання, пов'язане з Віктором Медведчуком

У Запоріжжі правоохоронці зірвали сепаратистський форум. Уранці в суботу співробітники СБУ провели серію обшуків в організаторів з'їзду, учасники якого планували вимагати для регіону особливий статус, ідеться в сюжеті ТСН.

>

У квартирах і офісі організаторів вилучено оргтехніку та системні блоки. Чотирьох осіб на чолі з колишнім нардепом від Соцпартії Сергієм Кузьменком доставили в обласне управління СБУ для спілкування зі слідчими.

За інформацією ТСН, організатором з'їзду є об'єднання "Соціальне Запоріжжя", яке має тісні зв'язки з Віктором Медведчуком. Члени цієї організації неодноразово виїжджали за кордон для зустрічей з ідеологами "Українського вибору".

У СБУ інформацію щодо обшуків у лідерів "Соціального Запоріжжя" підтвердили, але від коментарів відмовилися. На форум було запрошено близько тисячі осіб.

 

 

Як повідомили джерела ТСН, кожному учасникові масовки обіцяли 200 гривень. Але грошей не дали - на початку з'їзду оголосили, що захід скасовано, про час і місце його проведення повідомлять пізніше. Більшість людей, які прийшли на форум, не знали, які саме питання повинні мали там обговорюватися. Про "спеціальний правовий режим Запорізької області", за який повинні були голосувати, раніше не чули. В цей час спецслужби перевіряють, чиїми грошима повинні були розраховуватися з людьми. У жовтні повідомляли, що в Запоріжжі знайшли катівню - точну копію слідчого ізолятора СБУ. Злочинці обладнали приміщення, щоб дискредитувати правоохоронців.


Останні новини