Аваков розповів, як отримати новий пластиковий паспорт

Аваков розповів, як отримати новий пластиковий паспорт

Аваков розповів, як отримати новий пластиковий паспорт

Про це у себе в Facebook написав міністр МВС Арсен Аваков.

За його словами, оформлення посвідчень для громадян стане можливим, починаючи з 11 січня 2015 року. Термін оформлення нового документа такий же, як і старого − 10 робочих днів.

>

Крім того, заміна старого паспорта на нове пластикове посвідчення − добровільна, законом України передбачено 5-річний перехідний період.

Аваков повідомив, що отримати паспорт громадянина України з безконтактним електронним носієм можна у відділенні Державної міграційної служби за місцем проживання перший раз − і в будь-якому відділенні при наступних зверненнях. Фотографію попередньо робити не треба − заявника сфотографує співробітник ДМС при оформленні.

«На чипі картки можуть бути вказані біометричні дані власника − відбитки пальців і цифровий підпис. Але від цієї опції можна відмовитися − в цьому випадку на самій картці буде зроблено спеціальну відмітку. Відомостей про національність, приналежність до будь-якої релігії і місце проживання ID-посвідчення не містить», − повідомив міністр.

Цікаво, що відомості про сімейний стан вказані на чіпі в електронному вигляді, а на самій карті буквами не написані.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко повідомив, що з 1 січня 2016 року українці зможуть отримати пластикові паспорти громадянина України.

Останні новини