НАТО: російські військові та зброя досі на Донбасі

НАТО: російські військові та зброя досі на Донбасі

НАТО: російські військові та зброя досі на Донбасі

Північноатлантичний альянс підтверджує, що російське озброєння і військові досі присутні на Донбасі.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг, відповідаючи на запитання кореспондента «Європейської правди» перед початком зустрічі міністрів оборони країн-членів НАТО в Брюсселі.

>

Столтенберг, зокрема, зазначив, що минулого тижня обговорював з українським президентом можливості тиску на РФ з боку НАТО.

«Росія продовжує підтримку сепаратистів, і її присутність на Донбасі триває. За це вона несе особливу відповідальність (виконання «Мінська»)... Ми будемо продовжувати тиснути на Росію і шукати рішення мінських домовленостей», ─ підкреслив Столтенберг.

Генсек НАТО підкреслив, що РФ повинна «відкликати свої війська і озброєння», а також забезпечити роботу спостерігачів на Донбасі.

Разом з тим, він підкреслив, що мова йде виключно про політичний тиск з боку альянсу. Генсек не навів кількісних даних щодо російської присутності.

Також, за його словами, альянс має намір посилити свою діяльність у питанні протидії російській пропаганді силами новоствореного підрозділу з питань стратегічних комунікацій.

«Росія підтримує групи, які намагаються вплинути на внутрішню політику різних країн за допомогою пропаганди, але ми не можемо відповідати пропагандою», ─ додав він.

Останні новини