Трамп виставив Меркель багатомільярдний рахунок за оборону

Трамп виставив Меркель багатомільярдний рахунок за оборону

Трамп виставив Меркель багатомільярдний рахунок за оборону

Президент США Дональд Трамп вручив під час зустрічі 17 березня німецькому канцлеру Німеччини Ангелі Меркель рахунок на суму 300 млрд фунтів (375 млрд доларів США), які Німеччина "повинна" НАТО за оборону. >
">Про це повідомило джерело в німецькому уряді, написало видання The Sunday times.

За словами співрозмовника видання, мета таких дій - "залякати іншу сторону, але канцлер сприйняла це спокійно і не відповість на такі провокації".

Після зустрічі з Меркель Трамп написав в своєму Twitter, що Берлін повинен "величезні суми грошей НАТО і Сполученим Штатам". За його словами, Німеччина повинна заплатити "за потужну і дуже дорогу оборону", яка була надана.

Під час зустрічі з німецьким канцлером американський президент заявляв, що союзникам США по НАТО необхідно вносити "справедливу частку на оборонні потреби".


У свою чергу, міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляйен 19 березня сказала, що у Берліна немає заборгованості перед НАТО. Вона пояснила, що витрати на оборону включають в себе фінансування миротворчих місій ООН, "європейських місій" і боротьбу з терористичною організацією "Ісламська держава" (ІГІЛ).

Останні новини