Росіяни їздитимуть в Україну за біопаспортами

Росіяни їздитимуть в Україну за біопаспортами

Росіяни їздитимуть в Україну за біопаспортами
Росіян у майбутньому пропускатимуть через кордон в Україну тільки за біометричними закордонними паспортами і з одночасним контролем біометричних даних. Про це заявив секретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Турчинов під час відкриття нового прикордонного відділу Харківського прикордонного загону "Тополя".
 
"Прикордонники наразі розраховують технічні деталі і яке ще потрібно технічне і матеріальне обладнання поки уряд визначається із введенням візового режиму (для громадян Росії, - ред.) для того, щоб під час перетину кордону будь-яким росіянином брати у них ідентифікаційні ознаки: або відбитки пальців, або скан сітківки ока", - сказав Турчинов.
 
За його словами, технічна робота для цього вже ведеться. Водночас секретар РНБО не назвав термінів введення такого комплексу перевірки.
 
У свою чергу Глава комітету Держдуми РФ із міжнародних справ Олексій Пушков запропонував відповісти на ускладнення росіянам в'їзду в Україну.
 
"Росія повинна дзеркально відповісти на ускладнення в'їзду російських громадян в Україну, оголошене Турчиновим. Україна заплатить за це більшу ціну", - написав Пушков у Twitter.
Останні новини