Стало відомо, скільки нерухомості купують українці в Польщі

Стало відомо, скільки нерухомості купують українці в Польщі

Стало відомо, скільки нерухомості купують українці в Польщі

Торік іноземці, які живуть у Польщі, придбали понад 4,5 тис. квартир. Як кажуть експерти, у майбутньому кількість нерухомості, купленої іноземцями, буде збільшуватися. Це пов’язано, зокрема, з великою кількістю українців, які приїжджають до Польщі і залишаються там жити, повідомляє “Польське радіо”.

>

За даними Управління у справах іноземців, зараз в Польщі перебуває 295 000 осіб, які мають документи (посвідку на тимчасове та постійне проживання), що дозволяють їм мешкати над Віслою. В основному це громадяни України, кількість яких з 2014 року поступово збільшується. Сьогодні найбільше українців проживає в Мазовецькому воєводстві, а також у Малопольському, Нижньосілезькому і Великопольському.

Як каже прес-секретар Управління у справах іноземців Якуб Дудзяк, кількість українських громадян, які становлять найчисельнішу групу іноземців у Польщі, буде збільшуватися.

“У 2016 році кількість українців, які клопотали про отримання посвідки на проживання в Польщі, була на 40% більшою, ніж у 2015 році. На початок травня 2017 було вже зареєстровано 45 тис. заяв від громадян України. Протягом усього минулого року цих клопотань було 96 тис. Крім того, на збільшення цієї динаміки вплине скасування візового режиму між Україною та ЄС. Згідно зі статистикою, в цьому році до 150 тис. українців можуть попросити посвідку на проживання в Польщі”, — говорить Дудзяк.

У 2015 році українці придбали у Польщі 35 тис. кв. м житлової площі, вже у 2016 році цей показник досяг 64 тис. кв. м.


Щорічно у Польщі в середньому здійснюють близько 200 тис. угод на ринку нерухомості, у користування здають приблизно 75 тис. нових квартир. Також існує вторинний ринок. Тому 4 648 квартир, які в минулому купили іноземці в Польщі, — це поки ще небагато.

За останні два роки українці однозначно обійшли німців і англійців за кількістю купівлі нерухомості в Польщі.

Останні новини