У Львові почали маркувати контейнери для роздільного збору сміття

У Львові почали маркувати контейнери для роздільного збору сміття

У Львові почали маркувати контейнери для роздільного збору сміття

Розпочали з Сихівського та Шевченківського районів міста.

Маркування на допомогу сортуванню. У вівторок сміттєві майданчики Львова почали позначати наліпками, аби люди викидали відходи в окремі контейнери за чотирма категоріями. Для органіки, пластику, змішаних відходів та скла тепер будуть окремі баки. Вони вже з’явились на Сихові та на вул. Шевченка. Про це пише Zaxid.net.

>

У першу чергу органіка. Відходи, які швидко розкладаються, львів’ян просять сортувати окремо. Їх відразу вивозитимуть на полігони. Неорганічні відходи планують пресувати та зберігати довше. А от скло та пластик відправлятимуть на переробку.

«Ми звертаємся до всіх мешканців, щоби найкритичніші відходи, які можуть псуватися, йшли в органічні, відповідно ті, які можуть зберігатися, йдуть у змішані відходи», – пояснив заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

Такими наліпками позначать усі сміттєві контейнери міста. Наступним етапом буде велика інформаційна кампанія – львів’янам пояснюватимуть, як тепер поводитись із відходами за допомогою листівок та плакатів.

«Будемо розшифровувати, що таке органіка, що таке змішані відходи. Ми будемо такі плакати вішати в кожному під’їзді, в кожному будинку», – пояснив директор департаменту з питань поводження з відходами Іван Рудницький.


Розпочав практику маркування смітників перевізник «Львівспецкомунтранс» у якого по місту 250 майданчиків. Згодом до програми долучаться й інші фірми. Відтак у перевізників зміняться пріоритети: відходи забиратимуть у кілька етапів.

«В ідеалі, якщо буде сортуватися, викидатися в ті контейнери, які позначені, кожного дня машина буде їздити і забирати органіку. Потім будуть вивозитися змішані відходи і в третю чергу – пластик та пляшки», – розповів менеджер із логістики компанії «Львівспецкомунтранс».

Однак ініціатори проекту визнають: успіх сортування відходів найбільше залежить від свідомості кожного львів’янина. У перший день марковані контейнери заповнені різноманітними відходами. На наліпки звертають уваги не всі мешканці міста. Упродовж вівторка наліпками обладнали 17 майданчиків на Сихові та ще 15 у Шевченківському районі. На черзі Залізничний район Львова.

Останні новини