В Україні збираються ввести «драконівські» штрафи за сміття на вулицях

В Україні збираються ввести «драконівські» штрафи за сміття на вулицях

В Україні збираються ввести «драконівські» штрафи за сміття на вулицях

         Геращенко вважає, що таке правопорушення має "запам'ятовуватися на все життя"

У Верховній Раді України був зареєстрований законопроект №6730, яким пропонується ввести високі штрафи за викидання сміття не в урни. Про це повідомила перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко.

>

У законопроекті, за її словами, прописані "драконівські" штрафи від 16 тис. грн до 80 тис. грн за викидання будь-яких відходів за межі урн, контейнерів або інших ємностей для збору, утилізації чи переробки сміття.

"За це порушення пропонується ввести накладення штрафу на громадян від двадцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а за повторне вчинення такого правопорушення – від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян", – написала Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

Наступним, на думку Геращенко, повинен бути прийнятий законопроект, який вводить відповідальність місцевої влади за відсутність смітників в місцях відпочинку і загального користування, несвоєчасне вивезення сміття.

"Зараз, в результаті децентралізації, місцеві бюджети вперше отримали серйозні додаткові кошти. Ми будемо вимагати, щоб їх частина, а також частина екологічного збору йшли на захист навколишнього середовища і прибирання сміття, на утримання звалищ, щоб спеціальні баки були всюди, і відпочиваючі могли ними користуватися. Але штраф за кинутий повз урну папір або пляшку має бути просто драконівським – щоб запам'яталося на все життя ", – вважає Геращенко.


Як повідомлялося, днями ппід Києвом невідомі висипали 40 тонн львівського сміття. Довжина сміттєвої купи склала близько 15 м, висота – близько 1,7 м.

 

 

Останні новини