Лукашенко їде в Україну: стали відомі подробиці візиту

Лукашенко їде в Україну: стали відомі подробиці візиту

Лукашенко їде в Україну: стали відомі подробиці візиту

  Однією з головних тем переговорів стане врегулювання ситуації на Донбасі.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко відвідає Україну 20-21 липня, де зустрінеться з українським лідером Петром Порошенком, а також очікується підписання низки документів, повідомляє прес-служба білоруського президента.

>

Відзначається, що зустріч Лукашенка і Порошенка пройде в форматі "один на один" і в розширеному складі.

"Голови держав обговорять розвиток політичного, торговельно-економічного та гуманітарного співробітництва між Білоруссю і Україною. Основна увага буде приділена поточному стану і перспективам взаємодії в економіці, в тому числі в таких сферах, як торгівля, інвестиції, промислова кооперація, нафтохімічний комплекс, енергетика, сільське господарство, транспортно-логістична галузь, розвиток міжрегіонального діалогу. Планується також погодити підходи до подальшого розвитку прикордонного співробітництва", – йдеться в повідомленні.

Крім того, однією з головних і очікуваних тем переговорів стане врегулювання конфлікту на Донбасі.

Олександр Лукашенко і Петро Порошенко обговорять ситуацію в регіоні в цілому, обміняються думками з міжнародної проблематики.

Також очікується за підсумками переговорів між президентами підписання низки документів, які стосуються співпраці в економіці, науково-технічній галузі, а також в сферах культури і міжнаціональних відносин.


Як повідомлялося, днями білоруський президент заявив, що Мінський процес по врегулюванню ситуації в Україні повинен залишатися, але тривати більш енергійно. На його думку, формат переговорів не варто міняти, але його потрібно "оживити".

 

Останні новини