Литва зробила офіційну заяву щодо нерозмитнених авто в Україні..

Литва зробила офіційну заяву щодо нерозмитнених авто в Україні..

Литва зробила офіційну заяву щодо нерозмитнених авто в Україні..

Останнім часом в Мережі активно поширювалася інформація про те, що Литва тим чи іншим чином пов’язана з перевіркою нерозмитнених авто в Україні. Зокрема, стверджувалося, що литовська митниця ініціювала розслідування стосовно машин на “єврономерах”, які ввозяться в Україну. Крім того, про спільну роботу в цьому напрямку з балтійськими колегами заявили і в Державній фіскальній службі України.

>

Але, як з’ясувалося, насправді Литовська Республіка не починала якихось подібних дій.

Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті відомства, яке було опубліковано ще 16 листопада (але ЗМІ звернули на нього увагу тільки зараз). “Митниця Литви, в світлі нещодавно поширеної в ЗМІ інформації, повідомляє, що не ініціювала ніякого розслідування стосовно транспортних засобів, які зареєстровані в Литві і використовуються в Україні”, – йдеться в повідомленні.

Однак Литва не заперечує, що надає інформацію українській стороні за всіма її запитами.

Крім того, українські митники мають доступ до литовської бази даних реєстрації авто.

“Митниця Литви і Державна фіскальна служба України співпрацюють відповідно до Угоди про партнерство між ЄС і Україною. Українські колеги постійно контактують з митницею Литви щодо порушень митного законодавства і отримують всю необхідну інформацію від митниці Литви”, – підкреслюють у відомстві Литовської Республіки.

 

Останні новини