У податковій придумали, як боротися з «човниками».

У податковій придумали, як боротися з «човниками».

У податковій придумали, як боротися з «човниками».

  Продан відзначив, що на сьогоднішній момент розроблено кілька законопроектів, спрямованих на вирішення цієї проблеми.

Вирішити проблему контрабанди "човників" можна за допомогою законодавчих змін, які передбачають перебування особи за кордоном не менше доби під час перевезення через держкордон товарів на 500 євро. Таку думку висловив в.о. голови Державної фіскальної служби (ДФС) Мирослав Продан.

>

"Проблема "човників" – це, перш за все, проблема нашого законодавства. Українці зараз мають повне право завозити через автомобільні пункти пропуску товари на 500 євро без митного оформлення. У підсумку на багатьох пунктах пропуску місцеві жителі цілими сім'ями, а то і селами стали працювати "човниками": дроблять великі партії товару по 500 євро, вантажать в "бусики" і перевозять через кордон. Але просто взяти і скасувати цю норму – не вихід", – сказав Продан.

За його словами, скасування такої норми може негативно відбитися на туристах. Продан відзначив, що на сьогоднішній момент розроблено кілька законопроектів, спрямованих на вирішення цієї проблеми.

"Автори (законопроектів – Ред.) пропонують різні обмеження, наприклад, встановити ліміт кількості перетинів кордону з можливістю ввезення товару без оформлення і т.д. Але, з точки зору ДФС, ми в значній мірі знімемо проблему, якщо введемо вимогу до часу перебування людини за кордоном: щоб ввезти в Україну товар на 500 євро без оформлення, ви повинні знаходитися за кордоном мінімум добу. Після прийняття такої умови "човниковий" бізнес втратить сенс", – зазначив в.о. голови ДФС.


 

Останні новини