Вакарчук прокоментував чутки про своє президентство.

Вакарчук прокоментував чутки про своє президентство.

Вакарчук прокоментував чутки про своє президентство.

Музикант Святослав Вакарчук говорить, що не збирається балотуватися в президенти України, так як влада не цікавить його.

Відео звернення опублікували на YouTube-каналі.

"Я ніколи не заявляв про свої президентські амбіції. Не збираюсь робити це і зараз. Я ніколи не співпрацював з жодним політтехнологом і не обговорював з ними навіть гіпотетичних політичних планів. Я ніколи не замовляв жодних соцдосліджень чи кампаній на тему своїх президентських чи інших політичних рейтингів. І взагалі, до публікацій таких рейтингів я відношусь стримано. А ще більш стримано - до їх обговорень, бо в країні зараз є точно більш важливіші речі для обговорення", - заявив Вакарчук.

>

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президентська кампанія вже йде - соціолог розповів про стратегію Порошенка

Разом із тим, каже музикант, після Революції гідності він твердо пообіцяв собі, що більше ніколи за жодних обставин не стоятиме осторонь процесів, які відбуваються у країні.

Вакарчук зазначив, що сучасна європейська держава має будуватися на трьох стовпах: верховенстві права, якісному державному апараті та демократії. На його думку, перші два стовпи в Україні прогнили наскрізь і їх потрібно будувати негайно. Музикант наполягає на тому, що ніхто не може бути осторонь цього процесу, але головна відповідальність лягає на політиків.


Вакарчук назвав 10 кроків, які, на його думку, можуть змінити Україну на краще.

1. Необхідно створити незалежний Антикорупційний суд.

2. Змінити виборче законодавство. Запровадити не лише відкриті виборчі списки, а й унеможливити політичну залежність Центральної виборчої комісії від впливу політичних партій. Сформувати новий склад ЦВК з професійних експертів із незаплямованою репутацією.

3. Провести справжню ефективну реформу державної служби.

4. Реформувати Службу безпеки. Вона має перетворитися з інструменту впливу на бізнес на зброю для боротьби з тими, хто реально підриває нашу безпеку та незалежність.

5. Розпочати дієву приватизацію.

6. Припинити політичний лобізм.

7. Змінити правила поведінки політиків. Вони мають стати простішими, відкритішими і доступнішими.

8. Прищепити принцип відповідальності - політикам варто навчитися виконувати власні обіцянки.

9. Запровадити культуру прозорої комунікації. Кожен крок політика повинен мати чітке і правдиве пояснення.

10. Публічно окреслити межі дозволеного. "Є речі, які мають бути непорушними. Ніхто за жодних обставин не може їх порушувати, а перелік їх має бути сформований і оприлюднений", - сказав Вакарчук.

Музикант також вважає, що "не так важливо те, ХТО має очолювати нашу державу, як те, ЯКОЮ вона має бути". Вакарчук закликав усіх ділитися думками і пропозиціями, "як зробити нашу державу Україною нашої мрії", у соцмережах з хештегом #ЗнаюЯк.

Чергові вибори президента мають відбутися у червні 2019 року.

Якби вибори відбулися найближчими вихідними, Петро Порошенко залучився би підтримкою 16,1% громадян, Юлія Тимошенко – 14,4%, а Святослав Вакарчук – 12,1%. Такі дані агенцій "Соціс", Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), "Рейтинг" та "Центру Разумкова" за період з 28 жовтня до 14 листопада.

Останні новини