В Україні сало виявилося найдорожчим в Європі.

В Україні сало виявилося найдорожчим в Європі.

В Україні сало виявилося найдорожчим в Європі.

Найвищі ціни на сало з усіх європейських країн зафіксовані в Україні. Про це повідомив голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Ціна на сало в Києві коливається між 100 і 150 грн при цьому, часто ціна залежить від години продажу, а не від якості.

>

“Ми порівняли ціни на сало в магазинах декількох країн і з’ясували, що в Україні воно є найдорожчим. Ціна на сало в магазині становила 157,6 грн за кілограм продукту, в Білорусі – 140,5 грн, в Литві – 138,1 грн, а в Польщі лише 58,4 грн. Польські виробники відпускають сало з необхідними для нашої країни документами, навіть від 25 грн за кілограм», – написав він на своїй сторінці у Фейсбуці.

Наприклад, у Польщі ціна на сало в 2 рази вища на більшість видів м’яса, і в 3 рази – на дорогі види м’яса. У нашій країні середня ціна сала – 68грн, а середня ціна недорогої свинини – 98,5 грн за кілограм, тобто вартість відрізняється в 1,5 разу.

Причиною зростання цін стало скорочення поголів’я свиней у жителів сіл, тому, що цей продукт промисловим способом практично у нас не виробляється.

«Причина скорочення поголів’я в тому числі у зменшенні відходів продуктів зі столу господарів, які раніше були основним джерелом надходжень їжі. Раніше до третини всіх продуктів викидалося, що відповідає світовим тенденціям. Але через зниження рівня життя українці почали економити і купують стільки, скільки вони можуть з’їсти. Якщо ж додати африканську чуму свиней, коло замикається», – зазначив він.


Останні новини