Українці виходитимуть на пенсію в 64 роки.

Українці виходитимуть на пенсію в 64 роки.

Українці виходитимуть на пенсію в 64 роки.

 В уряді, як побороти тенденцію стрімкого старіння населення країни, - пенсіонерів необхідно змусити працювати.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман затвердив Стратегію державної політики з питань здорового і активного довголіття населення на період до 2022 року для порятунку України від старіючих людей. В уряді зазначили, що Стратегія буде сприяти вирішенню проблем старіння населення України та використання потенціалу пенсіонерів на благо країни.

Органи влади будуть проводити роботу в напрямку здорового і активного довголіття населення. Зокрема, літніх українців будуть залучати до фізичних навантажень і створять умови для продовження праці навіть після виходу на пенсію.

В даний час Україна входить в 30 найстаріших країн світу за кількістю осіб у віці від 60 років: у 2015 році така частка становила 21,8% загальної чисельності населення, а частка осіб у віці від 65 років і старше - 15,5% загальної чисельності населення.

Згідно з національним демографічним прогнозом, чверть населення України буде в віці старше 60 років вже до 2025 року від загального числа населення країни, у віці 65 років і старше - 18,4%, у 2030 році - понад 26 відсотків і більше 20 відсотків відповідно.

Виходячи з цього, в Кабміні розробили спеціальний план з порятунку країни від неминучого національного старіння.

План передбачає:

збільшення очікуваної тривалості активного життя людей у ​​віці від 60 років;
підвищення рівня медичної допомоги, зокрема, шляхом проведення медичних оглядів та диспансерного спостереження за станом здоров'я літніх громадян;
підвищення рівня охоплення громадян похилого віку, зайнятих самоосвітою; підвищення рівня зайнятості осіб у віці від 55 до 64 років;
підвищення рівня охоплення формальним освітою осіб віком від 45 років
підвищення рівня охоплення соціальними послугами громадян похилого віку за місцем проживання;
зменшення кількості випадків незаконного відчуження майна громадян похилого віку.
Для літніх українців будуть створюватися спеціальні робочі місця, щоб вони могли продовжувати працювати навіть після 60 років.

Також буде проводитися робота з викорінення дискримінації по відношенню до пенсіонерів.

>



 

Останні новини