Савченко виключили з комітету нацбезпеки.

Савченко виключили з комітету нацбезпеки.

Савченко виключили з комітету нацбезпеки.

Верховна Рада виключила Надію Савченко з комітету національної безпеки і оборону.

За таке рішення проголосували 261 депутат.

 

Перед цим депутат Андрій Тетерук заявив, що це проект постанови  ще від

>

2016 року.

"Ми мали справу з послідовною ідеологічною підтримкою винятково тез кремля. Єдина її притомна заява, це прохання не дати їй скурвитись… Не соромно робити помилки, соромно не виправляти її наслідки", - зазначив Тетерук.

"Вимагаємо виключити її з комітету. Ми маємо зупинити процес, який робить Савченко", - додав він.

Перед голосуванням за Савченко заступився депутат від Опоблоку Скорик, він додав, що "Савченко зробила важливі заяви" в четвер щодо дій влади.

Згідно з пояснювальною запискою, член комітету має доступ до державної таємниці.

"Народний депутат України Савченко Н.В. має допуск до державної таємниці. Як член Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони приймає участь у засіданнях, де розглядається  інформація, яка відноситься до державної таємниці. Зокрема, стримування військової агресії Росії проти України, забезпечення Збройний Сил України озброєнням та військовою технікою, планування та проведення військових навчань тощо", - йдеться у записці.

Тому в документі зазначається, що виключити Савченко потрібно "з метою недопущення розголошення інформації, яка відноситься до державної таємниці та зважаючи на те, що член Комітету повинен приймати участь у засіданнях, де будуть розглядатися питання пов’язані з державною таємницею необхідно прийняти дану Постанову найближчим часом".


Останні новини