Найближчим часом українці зможуть літати в провінцію Хайнань прямими авіарейсами.

Найближчим часом українці зможуть літати в провінцію Хайнань прямими авіарейсами.

Найближчим часом українці зможуть літати в провінцію Хайнань прямими авіарейсами.
В найближчому майбутньому українці можуть отримати можливість літати в провінцію Хайнань прямими авіарейсами.

Китай планує створити в своїй провінції Хайнань систему вільних портів, перетворити острів у центр туризму і відкрити прямі авіарейси між провінцією і Україною, передає Ukr.Media.

>

Про це під час зустрічі з делегацією українських журналістів сказала заступник генерального директора Відділу зовнішніх та закордонних справ Китаю в провінції Хайнань Даі Жень.

"Зараз у нас всього 57 міжнародних рейсів. За 2-3 роки ми плануємо збільшити їх до 100 рейсів. І зараз існують хороші перспективі відкрити прямий рейс до україни", - сказала вона на зустрічі журналістам, зазначивши, що це перший візит української делегації журналістів, який при цьому збігся з датою оголошення про скасування віз для українців у Хайнань.

Зараз перед Хайнанем уряд Китаю поставив завдання розширити зону вільної торгівлі на всю провінцію. Перша ЗВТ в Китаї була створена в Шанхаї, а зараз їх в країні 11, але вони порівняно невеликі.

Раніше на зібранні, присвяченому 30-річчю заснування провінції і створення Хайнаньської спеціальної економічної зони, голова КНР Сі Цзіньпін заявив, що ЦК КПК постановив підтримати створення пілотної зони вільної торгівлі, а також сприяти будівництву на острові порту вільної торгівлі з китайською специфікою.


Крім українців, цю китайську провінцію без віз зможуть відвідувати громадяни ще 59 країн світу.

Таким чином, безвізовий режим з провінцією Хайнань почне діяти з 1 травня. Термін можливого перебування туристів на острові без віз на 30 днів.

Нові правила діятимуть як щодо туристичних груп, так і щодо окремих мандрівників, які будуть приїжджати на острів, користуючись послугами туристичних агентств.

Останні новини