В Одесі зможуть робити онкохворим дітям операції, що раніше були доступні тільки за кордоном

В Одесі зможуть робити онкохворим дітям операції, що раніше були доступні тільки за кордоном

В Одесі зможуть робити онкохворим дітям операції, що раніше були доступні тільки за кордоном

Одеська обласна дитяча клінічна лікарня отримала унікальний ультразвуковий дисектор SONOCA 300, що було придбано за рахунок коштів небайдужих одеситів, благодійного фонду «Бджілка» та фонду «Допомагати просто!» ПриватБанку.



>

Збір коштів для купівлі обладнання був ініційований БФ «Бджілка» в 2017 році. Завдяки активістам з Одеської області, Херсона, Нової Каховки та Києва вдалося зібрати 106,5 тис. грн. Решту вартості було оплачено за рахунок гранта німецького фонду Ein Herz fur Kinder, а також коштів клієнтів і співробітників ПриватБанку, які приєдналися до ініціативи.

«Я безмежно вдячна всім, хто допоміг зібрати гроші на це обладнання. Це справжній подарунок, адже тепер складні операції доступні нашим дітям, їм не потрібно їздити до столиці або за кордон, – зазначила директор Південного головного регіонального управління ПриватБанку Олена Яколіна. – Також я хочу подякувати всім клієнтам ПриватБанку, які допомагають. Я впевнена, що все добро їм обов’язково повернеться».

Sonoca 300 – це універсальний ультразвуковий хірургічний апарат, що призначений для всіх видів хірургічних втручань із функціями ультразвукового різання, ультразвукової коагуляції (ультразвуковий скальпель), ультразвукової дисекції, лікування ранових поверхонь. За словами лікарів, основна сфера застосування такого апарата – дитяча онкологія.


«Наша лікарня з професійної точки зору вийде на новий рівень, – розповіла заступник головного лікаря обласної дитячої лікарні з хірургічної частини Іона Діланян. – Завдяки цьому апарату тепер стане можливим видаляти як доброякісні, так і злоякісні пухлини з мінімальною втратою крові та без пошкодження здорової тканини органа».

Останні новини