Оголошено нові тарифи на електрику та опалення в Києві

Оголошено нові тарифи на електрику та опалення в Києві

Оголошено нові тарифи на електрику та опалення в Києві

 Зміни повинні вступити в силу з 1 серпня 2018 року.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) схвалила постанову про тарифи на виробництво теплової енергії КП "Київтеплоенерго" і відпуск електричної енергії та для ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6. Про це повідомила прес-служба КМДА. 

>

"Зазначена постанова встановлює тарифи для" Київтеплоенерго "на виробництво теплової енергії на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6", – йдеться в повідомленні.

 Планується, що з 1 серпня 2018 для "Київтеплоенерго" вступлять в силу наступні тарифи: 

  • на відпуск електричної енергії – 182,91 коп/КВт.год;
  • на виробництво теплової енергії для надання населенню послуг з централізованого опалення і централізованого постачання гарячої води – 784,58 грн/Гкал;
  • на виробництво теплової енергії для надання релігійним організаціям послуг з централізованого опалення і централізованого постачання гарячої води – 477,19 грн/Гкал;
  • на виробництво теплової енергії для надання послуг з централізованого опалення і централізованого постачання гарячої води установам, що фінансуються за рахунок державного та місцевих бюджетів – 1187,2 грн/Гкал;
  • на виробництво теплової енергії для потреб інших споживачів – 1186,56 грн/Гкал.

При цьому ПАТ "Київенерго" закликає жителів столиці погасити борги за тепло і гаряче водопостачання до 1 серпня. 


"Споживачі централізованих послуг теплопостачання столиці повинні сплатити борги за гарячу воду і опалення до 1 серпня 2018 року. Кошти, які надійдуть в якості оплати боргів за теплопостачання на рахунки "Київенерго", автоматично перераховуються на спеціальні рахунки в Ощадбанку для оплати боргів за газ", – відзначили в компанії. 

В "Київенерго" нагадали, що з 1 травня теплові мережі та котельні столиці передані в управління комунального підприємства "Київтеплоенерго", а з 1 серпня до цієї компанії перейдуть і столичні ТЕЦ-5, ТЕЦ-6, сміттєспалювальний завод "Енергія"

"У зв'язку з відмовою НАК "Нафтогаз України" підписувати контракт з "Київтеплоенерго" через невирішену ситуацію з боргами за газ погашення існуючих боргів протягом найближчих двох місяців є запорукою стабільності енергопостачання Києва", – резюмують в "Київенерго". 

За даними компанії, зараз борг споживачів Києва за тепло і гарячу воду становить близько 4,8 млрд грн. Найбільшу заборгованість за тепло, опалення і гарячу воду мають населення і ЖЕО столиці – 3,2 млрд грн. Борги державного і місцевого бюджету становлять 190 млн грн, інших споживачів – 349 млн грн. Борги державного бюджету щодо компенсації пільг та субсидій, а також різниці в тарифах становляь майже 1 млрд грн. При цьому свою заборгованість перед "Нафтогазом" за спожитий газ в "Київенерго" оцінюють у 3,8 млрд грн. 

 

Останні новини