Автогаз може подорожчати на 5 гривень - трейдери виступили проти

Автогаз може подорожчати на 5 гривень - трейдери виступили проти

Автогаз може подорожчати на 5 гривень - трейдери виступили проти

 Учасники ринку скрапленого газу закликають керівництво країни не допустити підвищення ставок акцизного податку на скраплений газ і бензин.

>

“Українська асоціація скрапленого газу (УАСГ)” опублікувала на своїй сторінці у FACEBOOK відкритий лист-звернення, щодо можливого зростання цін на ринку скрапленого автогазу (пропан-бутану) через зміну ставки акцизного податку.

За розрахунками асоціації, запропоноване “Укртатнафтою” підвищення акцизів на пропан-бутан з 52 до 136 євро за тис. л призведе до зростання роздрібних цін автогазу.

Як зазначається, після збільшення акцизів на пропан-бутан, споживач отримає збільшення ціни на автогаз на 4-5 грн, при цьому українцям такі збільшення обійдуться до 10 млрд грн додаткових витрат на рік.

“Політика підвищення роздрібних цін може призвести до обмеження прав громадян обирати дешевший вид пального, ніж бензин”, – вважають в асоціації.

У УАСГ апелюють до соціальних і екологічних наслідків можливого рішення про коригування акцизів.


“Якщо таке станеться, то Україна отримає не тільки черговий градус соціального невдоволення, але підштовхне до сумних висновків, що важливі системи в державі працюють неефективно, соціальний рівень життя людей може вирішуватися за рахунок окремо взятих приватних інтересів, а саме головних ідеологів цього проекту ПАТ “Укртатнафта”, – зазначається в листі.

Довідка:
  • АМКУ видав обов’язкові до виконання рекомендації для 8 великих мереж АЗС переглянути протягом 10 днів роздрібні ціни дизельного пального та бензинів. Рекомендації були направлені WOGОККО, «Укрнафта», Amic, Shell, Socar, UPG і Glusco.
  • Пізніше стало відомо, що вартість дизельного пального і бензину на станціях ОККО і WOG 6 грудня знизилася ще на 10-20 коп./л.
Останні новини