Гончарук анонсував зниження тарифів на тепло

Гончарук анонсував зниження тарифів на тепло

Гончарук анонсував зниження тарифів на тепло

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук закликав мерів міст оперативно переглянути тарифи на опалення, що дозволить знизити суми в платіжках на третину.

Про це глава уряду повідомив у своєму Telegram -каналами

>

За словами Гончарука, ряд міст вже переглянув тарифи на тепло, зокрема: Луцьк, Дніпро, Маріуполь, Житомир, Кривий Ріг, Біла Церква, Буча, Обухів, Херсон, Кропивницький, Черкаси, Сєвєродонецьк, Полтава, Рівне, Суми, Тернопіль, Харків , Чернівці, Чернігів та Київ.

«Жителі цих міст зможуть заощадити майже третину від суми в старих платіжках!» - заявив Гончарук.

Також він зазначив, що місцева влада ще не скрізь переглянули тарифи і закликав глав кожного міста оперативно здійснити все необхідне.

«Закликаю глав кожного міста оперативно здійснити все необхідне - ціна на тепло для людей повинна знизитися вже з першого місяця 2020 года!» - резюмував Гончарук.

 

Раніше повідомлялося про те, що Гончарук оголосив про значне зниження тарифів для населення.

Так, Кабмін дав можливість теплогенеруючим підприємствам знижувати нинішні тарифи на тепло відповідно до рівня ринкових цін на природний газ.


«Сьогодні на рівні уряду ми прийняли постанову, дозволяє практично в місцях врахувати ринкову ціну на газ. Фактично, ви можете відкоригувати те, що люди отримують в платіжці, на різницю між ринковою ціною і ціною, яка сьогодні закладена в тарифі », - роз'яснив прем'єр-міністр.

До цього глава України Володимир Зеленський зажадав від уряду  негайно знайти рішення для зниження тарифів на комунальні для українців .

Також прем'єр-міністр заявляв про те, що українці, які оформили субсидію , в цьому опалювальному сезоні її не втратять, оскільки переглядати виплати цієї зими не будуть.

Крім того, Гончарук підкреслив, що в майбутньому можливе зростання тарифів, оскільки кожен регіон буде самостійно встановлювати ринкові ціни на тепло.

 

 

Останні новини