Рада підтримала за основу закон про легалізацію азартних ігор

Рада підтримала за основу закон про легалізацію азартних ігор

Рада підтримала за основу закон про легалізацію азартних ігор

 Верховна Рада України підтримала за основу в першому повторному читанні проєкт закону №2285-д “Про державне регулювання діяльності з організації та проведення азартних ігор”.

За документ проголосували 260 нардепів.

Законопроєктом запроваджується комплексне регулювання ринку азартних ігор в Україні та виключний перелік видів діяльності у сфері азартних ігор, дозволених в Україні.

>

Виключено положення про можливість розміщення залів ігрових автоматів і букмекерських пунктів у окремих будівлях. Зали ігрових автоматів дозволяється розміщувати виключно в готелях.

Запроваджується система ліцензування діяльності у сфері азартних ігор з диференційованим розміром плати за ліцензії залежно від виду діяльності, розташування грального закладу тощо; встановлюються жорсткі вимоги до фінансового стану організаторів азартних ігор з метою забезпечення їх фінансової стабільності та забезпечення виплат виграшів.

Документом встановлюються спеціальні вимоги на відповідність грального обладнання, що використовується для проведення азартних ігор, загальноприйнятим міжнародним стандартам; створюються основи для запровадження обмежень діяльності операторів, які не зареєстровані в Україні і не мають відповідної ліцензії.

Передбачається збільшення віку гравця з 18 до 21 року, а також встановлюються вимоги до гравців та їх ідентифікації, що сприятиме попередженню негативних наслідків від участі в азартних іграх, зокрема осіб, які не досягли 21 року ,та жорсткі фінансові санкції за невиконання таких вимог; створюється Реєстр самообмежень осіб та осіб, щодо яких є інші обмеження, що дає можливість обмежити участь в азартних іграх фізичної особи на строк від 6 місяців до 3 років.


Законопроєктом передбачається, що регулювання у сфері азартних ігор здійснюється спеціальним органом – комісією з розвитку та регулювання азартних ігор, який підпорядкований Кабінету Міністрів. До компетенції комісії належить ліцензування організаторів азартних ігор, ведення відповідних реєстрів, встановлення вимог щодо сертифікації відповідного грального обладнання.

 

Останні новини