Верховна Рада звільнила Олексія Гончарука з посади прем'єр-міністра

Верховна Рада звільнила Олексія Гончарука з посади прем'єр-міністра

Верховна Рада звільнила Олексія Гончарука з посади прем'єр-міністра

 Відставку Гончарука підтримали 353 депутати.

Верховна Рада України на позачерговому пленарному засіданні 4 березня підтримала заяву про відставку прем'єр-міністра Олексія Гончарука, яку він подав напередодні.

>

За відповідне рішення проголосували 353 депутати.

«Мені не соромно за наш уряд, але усі б ми хотіли ним пишатися. Цей уряд зробив більше, ніж усі попередні разом взяті. Але це скоріше мінус попереднім Кабмінам, а не плюс теперішньому», – сказав перед голосуванням президент Володимир Зеленський.

У свою чергу Гончарук, виступаючи перед Верховною Радою, сказав, що 6 місяців – короткий строк для оцінки роботи будь-якого уряду, проте він впевнений, що українці відчули результати.

«Ми перекрили багато тіньових схем, тому за останні місяці на нас вилились тони бруду в ЗМІ. Але ми не відступили і я хочу подякувати за це нашим міністрам, які багато разів ухвалювали складні рішення... Ми насправді зробили дуже багато, але я розумію, що цього недостатньо», – сказав він.

Після голосування за відставку Гончарука спікер Дмитро Разумков оголосив перерву в засіданні.

Додамо, що місце Гончарука на чолі нового уряду має зайняти львів'янин Денис Шмигаль, кандидатуру якого рекомендував президент. Наразі він є віце-прем'єром – міністром громад і територій. Також сьогодні Верховна Рада має змінити низку міністрів. Троє з кандидатів уже відмовилися від запропонованих їм посад.


 

Останні новини