Новий уряд планує переглянути держбюджет - хоче підвищити пенсії

Новий уряд планує переглянути держбюджет - хоче підвищити пенсії

Новий уряд планує переглянути держбюджет - хоче підвищити пенсії

 Новий уряд планує переглянути державний бюджет в частині збільшення видатків для виплати пенсій.

>

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час виступу на позачерговому засіданні Верховної Ради перед своїм призначенням на посаду.

За його словами, перегляд бюджету планується виконати за рахунок зменшення зарплат і премій чиновникам.

“Є ряд викликів. Це недопущення економічної та бюджетної кризи. Вважаю, що ми повинні переглянути бюджет на 2020 рік. Особливо, в частині збільшення виплат і пенсій для простих українців. Є видатки, які ми повинні зменшити. Це стосується зарплат і премій посадових осіб, в тому числі міністрів нового уряду, членів ряду наглядових рад та інших чиновників”, – заявив Шмигаль.

За словами Шмигаля, одним із першочергових завдань є погашення боргів із зарплати перед шахтарями.

“Ми не маємо права відвертатися від людей, які щодня ризикують життям, і не допустимо знищення вугільної галузі”, – сказав він.

Також прем’єр заявив, що необхідно посилити економічний блок уряду.

“Він повинен забезпечити не тільки зростання промисловості і аграрного сектора, що важливо, а й відчуття цього зростання кожному українцю. На даний момент ми побачили тільки зміцнення гривні, що вдарило, на жаль, по експорту, але ніяк не відбилося на добробуті пересічних українців”, – сказав Шмигаль.


Довідкa:
  • Вчора, 4 березня, Верховна Рада відправила у відставку прем’єр-міністра Олексія Гончарука. За таке рішення проголосували 353 депутати.
  • Верховна Рада призначила Дениса Шмигаля прем’єр-міністром України. За його кандидатуру проголосували 291 народний депутат.
 
Останні новини