В Україні з'явився електронний студентський квиток: де завантажити

В Україні з'явився електронний студентський квиток: де завантажити

В Україні з'явився електронний студентський квиток: де завантажити

 Уряд розробляє нові електронні сервіси для українців

Після того як в Україні запустили застосунок для контролю дотримання громадянами режиму обсервації і самоізоляції, у країні з'явився й електронний студентський квиток. Про це повідомив міністр цифровий трансформації Михайло Федоров. Відповідне повідомлення він опублікував у Telegram.

>

Електронний студентський квиток доступний українцям у застосунку "Дія", через який у найближчому майбутньому можна буде оформити численні адміністративні, ділові, соціальні послуги.

Нагадаємо, уряд заявив, що завдяки "Дії" 100% державних послуг стануть доступні онлайн до 2024 року і 50 основних послуг – вже у 2020 році.

Спершу в застосунок додадуть ТОП-50 послуг, по які найбільше звертаються. А це реєстрація ПП, юросіб, еМалятко, послуги для перевізників і будівельників, для власників авто.

Мінцифри також розробляє цифровий паспорт у смартфоні (ID-картка і закордонний паспорт).


Застосунок "Дія" став популярним в українців одразу після запуску. Заради того, щоб скористатися послугою "електронні водійські права", понад мільйон українців за чотири дні з моменту запуску завантажили цю програму.

А 12 лютого Мінцифри отримало 25 млн євро міжнародної технічної допомоги на підтримання проєктів цифровий трансформації. Міністр Федоров нагадав, що на реалізацію застосунку "Дія" не витрачено "ні копійки" з бюджету. Фінансування проєкту взяли на себе міжнародні донорські організації, що підтримують Україну в боротьбі з корупцією.

У березні Міністерство цифрової трансформації заявило, що продовжує розширювати перелік сервісів і послуг, об'єднаних брендом "Дія" ("Держава і я"). Після застосунку "Дія. Документи в смартфоні" і проєкту "Дія. Цифрове освіту", який включає портал і мережу хабів, міністерство представило свій третій проєкт – портал для малого і середнього бізнесу "Дія. Бізнес".

 

Останні новини