Москаль звинуватив Геруса у знищенні української енергетики

Москаль звинуватив Геруса у знищенні української енергетики

Москаль звинуватив Геруса у знищенні української енергетики

Через корупційні дії голови енергетичного комітету ВР Андрія Геруса вітчизняна енергетика близька до катастрофи, він має опинитися на лаві підсудних.

Про це написав колишній голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації та ексголова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль на своїй сторінці у Facebook.

>

Москаль звинуватив Геруса у знищенні української енергетики

"Махінатори й пройдисвіти на чолі з головою комітету ВР з енергетики Герусом роблять усе для розвалу нашої енергетичної галузі. Безконтрольний імпорт струму, що розпочався за його ініціативи, призвів до зупинки українських ТЕС, наслідком чого стало падіння попиту на українське вугілля. В той же час наближені до Геруса імпортери струму багатіють шаленими темпами. Герус і його поплічники в Міненерго й НКРЕКП намагаються втручатися в роботу енергокомпаній для того, щоб ціна на струм для застарілих феросплавних і трубних заводів була вкрай низькою. Вона зараз – найнижча в Європі (за винятком Грузії). А вони хочуть ще нижчу – щоб ці приватні підприємства мали надприбутки, а енергопідприємства (70% струму виробляють держкомпанії) були збитковими", – написав Москаль.

За його словами, внаслідок дій голови енергетичного комітету ВР Андрія Геруса ситуація у вітчизняній енергетиці наближається до катастрофи. Зокрема, у державного "Енергоатома" відсутні кошти на виплату зарплат працівникам, збитки теплових електростанцій за пів року імпорту струму з Росії становлять 3,1 млрд грн, з 1 квітня у простоювання виведено шахти "Добропіллявугілля" і "Білозерська", а також центральну збагачувальну фабрику "Жовтнева", на яких працюють 6,5 тис. осіб, не працює шахта "Краснолиманська" з 3 тис. працівників, борги державної компанії "Центренерго" перевищили її вартість, а держпідприємство "Гарантований покупець" фактично є банкрутом, через що підприємства відновлюваної енергетики не отримали 1 млрд грн і можуть зупинитися.


Москаль вважає, що Андрія Геруса потрібно терміново зняти з посади голови профільного парламентського комітету як людину, яка працює проти інтересів України, та зупинити запущений ним процес знищення вітчизняної енергетики.

"Необхідно терміново зняти Геруса з посади голови комітету Верховної ради з енергетики… Місце Геруса на лаві підсудних – за державну зраду та заподіяння мільярдних збитків державі! Проти нього необхідно подати позови – аби відшкодувати завдані збитки", – написав Москаль.

Нагадаємо, раніше народний депутат України, голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець заявив, що Андрій Герус за пів року знищив енергобезпеку країни, а пролобійований ним імпорт російського вугілля та електроенергії остаточно зруйнував вітчизняний енергетичний комплекс.

Зі свого боку лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що дії голови енергетичного комітету ВР Андрія Геруса призвели до колапсу в енергетичній галузі і його необхідно усунути від впливу на енергетику.

 

Останні новини