Прем'єр відзвітував про виплати «карантинної» тисячі

Прем'єр відзвітував про виплати «карантинної» тисячі

Прем'єр відзвітував про виплати «карантинної» тисячі

 Більшість українських пенсіонерів, пенсія яких менше 5 тис. грн, вже отримують додаткову допомогу в розмірі 1 тис. грн, ініційовану Президентом України для підтримки малозабезпечених людей похилого віку під час карантину.

Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на традиційній нараді під головуванням Володимира Зеленського з питань запобігання поширенню епідемії COVID-19.

>

Більшість таких пенсіонерів вже отримали гроші на банківську картку, а іншим державна “Укрпошта” почала доставку грошей додому.

 “Карантин – складний час, особливо для малозабезпечених, для літніх людей. Держава повинна зробити все, щоб підтримати цих людей в складний період. Допомога вразливим категоріям громадян сьогодні – один з найголовніших обов’язків влади”, – зазначив Зеленський.

Довідкa:

  • 24 квітня 2020 року Пенсійний фонд України, згідно із затвердженим графіком, продовжує фінансування пенсій.
  • На пенсійні виплати спрямовано 2,4 мільярда гривень. З початку місяця профінансовано пенсій на суму 46,7 мільярда гривень.
  • Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що українці зможуть отримувати по дві пенсії. Кабінет Міністрів України розробляє механізм введення обов’язкової страхової пенсійної системи, яка буде працювати паралельно з чинною солідарною

 


Останні новини