Зеленський анонсував соціальну допомогу після карантину

Зеленський анонсував соціальну допомогу після карантину

Зеленський анонсував соціальну допомогу після карантину

Володимир Зеленський у своєму традиційному відеозверненні розповів про кредити і соціальну допомогу для середнього та малого бізнесу, що постраждав через карантин.

"Я знаю, що карантин приніс чимало труднощів бізнесу і громадянам. З перших днів ми робимо все, щоб хоч трохи полегшити вам життя. Хочу відзначити недавні кроки в цьому напрямку. Перш за все це програма кредитів для малого і середнього бізнесу під 3-5%. Розуміємо, що є підприємці, які не працювали під час карантину, а значить, не зможуть показати банку дохід. Незважаючи на це, вони отримають необхідні гроші, тому що гарантом виступить держава", - повний текст звернення розміщений на сайті Офісу президента.

>

За словами Зеленського на цю програму заплановано до 30 млрд. грн.

Президент повідомив, що додатково 6 млрд. направлено на збільшення мінімальної допомоги по безробіттю, а також на допомогу роботодавцям, які через коронавірус зупинили свою діяльність. І вони зможуть отримати від держави компенсацію для виплати зарплат своїм працівникам.

Також Зеленський анонсував надання соціальної допомоги в розмірі 2 тис. грн для сімей фізичних осіб-підприємців, які мають дітей у віці до 10 років.

Нагадаємо, Зеленський в своєму відеозверненні прокоментував скасування карантинних обмежень в Черкасах.

 

Останні новини