Лікарів звільнять від податків: подробиці

Лікарів звільнять від податків: подробиці

Лікарів звільнять від податків: подробиці

 Парламент ухвалив у першому читанні законопроект про звільнення медпрацівників, які борються з коронавірусом, від податків на доходи.

За прийняття за основу законопроєкту №3329-2 проголосували 336 народних депутатів за необхідного мінімуму в 226 голосів.

Також Рада голосами 311 депутатів вирішила скоротити терміни підготовки цього законопроєкту до другого читання.

>

Документ передбачає тимчасове скасування оподаткування доходів медиків, безпосередньо зайнятих на роботах із ліквідації захворювання людей коронавірусною хворобою, податком на доходи фізосіб і військовим збором.

Медиків будеь звільнено від сплати податків до 30 червня 2020 року.

Крім того, законопроєкт передбачає подовження терміну ненарахування пені та незастосування штрафних санкцій за порушення податкового законодавства, вчинені в період з 1 березня по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину, що його має встановити Кабмін.

Також законопроєкт пропонує подовження звільнення від сплати єдиного соціального внеску за себе ФОПами та особами, які здійснюють незалежну професійну діяльність, на період з 1 по 31 травня 2020 року.

Медичний персонал Київської міської клінічної лікарні №8 Оболонського району вийшов на протест. Участь узяли переважно медсестри та санітарки. Вони відмовляються працювати за зарплату в 3-5 тис. грн за умов епідемії.


 

Останні новини