На переговорах в ТКГ Україна висунула умови для виборів на Донбасі

На переговорах в ТКГ Україна висунула умови для виборів на Донбасі

На переговорах в ТКГ Україна висунула умови для виборів на Донбасі

Відбувся черговий раунд мінських переговорів між Україною, Росією і ОБСЄ.

Вибори на Донбасі можливі тільки після того, як з української території заберуться іноземні війська, роззброять бойовиків і кордон перейде під контроль України. Про це заявили представники України в політичній підгрупі Тристоронньої контактній групі на чергових переговорах по Донбасу, які пройшли в режимі відеоконференції.

>

Київ нагадав російським окупантам про виконання Мінських угод.

"Вибори на тимчасово окупованих територіях Донбасу можуть відбутися тільки після виконання вимог безпеки, зокрема виведення іноземних військ з території України та роззброєння військових формувань, отримання Україною контролю над кордоном і виключно за українським законодавством за умови забезпечення діяльності українських ЗМІ, політичних партій, міжнародних спостерігачів", – йдеться в повідомленні Офісу президента за підсумками мінських переговорів.

Як повідомляли новини "Сьогодні", раніше президент Володимир Зеленський називав першочергову мету в переговорах по Донбасу. За його словами, учасники "нормандського формату" наполягають на російському варіанті врегулювання на Донбасі: спочатку вибори, а потім – передача кордону Україні. Але український лідер не згоден з цим.

У той же час віцепрем'єр з євроінтеграції (раніше голова МЗС України) Вадим Пристайко не виключав, що після виборів на Донбасі бойовики можуть дорватися до влади. За його словами, мета виборів на Донбасі – обрати владу на найнижчому рівні, але вважає, що туди можуть потрапити й нинішні зрадники України.


 

Останні новини