Збільшать соцвиплати на дітей: кого торкнуться зміни

Збільшать соцвиплати на дітей: кого торкнуться зміни

Збільшать соцвиплати на дітей: кого торкнуться зміни

Верховна Рада прийняла законопроєкт №2494 про підвищення соціальних гарантій для окремих категорій осіб. На цьому ж засіданні парламенту депутати урізали собі робочий день.

Прийнятий закон передбачає збільшення розміру допомоги на дітей, над якими встановлено опіку або піклування, з 2 до 2,5 прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, а на дітей з інвалідністю – до 3,5 прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

>

Як повідомили в партії "Слуга народу", розмір допомоги збільшиться таким чином:

На дітей, над якими встановлено опіку або піклування, з 2 до 2,5 прожиткового мінімуму:

* для дітей до 6 років – 4447,5 грн;

* для дітей від 6 до 18 років – 5545 грн.

на дітей з інвалідністю - до 3,5 прожиткового мінімуму:

* для дітей з інвалідністю до 6 років - 6226,5 грн;

* для дітей з інвалідністю від 6 до 18 років – 7763 грн.

Закон також розширив коло осіб, які мають право на призначення державної соціальної допомоги по догляду, відповідно до Закону України "Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю", а також одинокими особами, які досягли 80-річного віку, і які, за висновком лікарсько-консультативної комісії, потребують постійного стороннього догляду та отримують пенсію.

"Державна соціальна допомога по догляду таким особам призначатиметься в розмірі 40% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, за рахунок коштів Державного бюджету", - йдеться в повідомленні.


У документі зазначається, що перелік документів, необхідних для призначення допомоги малозабезпеченим сім'ям та особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю, встановлюватиме Кабінет міністрів.

Також документ розширив коло осіб, які потребують додаткового сприяння у працевлаштуванні, зокрема, до переліку додані працездатні особи, які не працюють, з числа членів малозабезпечених сімей, які отримують державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям.

Раніше повідомляли, що програма підтримки бізнесу, за якою фізособи-підприємці (ФОП) першої та другої групи можуть отримати допомогу на дітей, вийшла на нову стадію реалізації.

В Україні необхідно створити реєстри отримувачів соціальних виплат розповіла Галина Третьякова, голова Комітету соціальної політики та ветеранів Верховної Ради. Такі реєстри повинні бути відкритими. Хто хоче мати гроші від держави, повинен розуміти, що суспільство має знати, куди йдуть їхні податки. Хто прагне отримувати допомогу, мають спочатку задекларувати свої статки.

 

Останні новини