З ослабленням карантину все більше українців почали думати про виїзд за кордон. Хтось збирається на заробітки, а хтось - на відпочинок. Але тепер потрібно знати одну дуже важливу деталь перед тим, як пакувати валізи.

>

Прикордонники: Скріншот YouTube

Все це стосується електронного паспорта, який українські громадяни не зможуть використовувати для перетину державного кордону, пише « politeka ».

У Державній прикордонній службі зазначають, що уряд прийняв рішення, що е-паспорт в додатку «Дія» - це, по суті, цифровий аналог паперового паспорта.

Все це особливо актуально і під час карантину, адже електронний паспорт можна використовувати також всередині України.
 
Але як виявилося, жоден пункт в постанові уряду щодо е-паспорта в додатку «Дія» не передбачає, що по ньому можна виїхати за кордон. Тому для того, щоб виїхати з України в іншу країну, потрібно все ж мати паперову версію паспорта.

У Державній прикордонній службі додають, що на сьогоднішній день всі українці можуть виїхати за кордон тільки в тому випадку, якщо вони мають при собі необхідні документи - паспорт громадянина України для виїзду за кордон або паспорта громадянина України, за певних обставин.


Таким чином виходить, що українцям не варто сподіватися на те, що прикордонники випустять з країни за електронною паспорту в додатку «Дія». Так що паперова версія закордонного паспорта все ще превалює над усіма іншими.