У Києві хочуть зносити «хрущовки» в трьох районах

У Києві хочуть зносити «хрущовки» в трьох районах

У Києві хочуть зносити «хрущовки» в трьох районах

 У Києві зноситимуть житлові багатоповерхові будинки.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в інтерв’ю 112 каналу.

>

Йдеться про так звані “хрущовки”, які побудовані 50-60 років тому. Віталій Кличко вважає, що вони морально застаріли.

“Що стосується “хрущовок”. Велику кількість мікрорайонів в Києві побудовано понад 50-60 років тому. Вони морально застаріли і перебувають у занедбаному стані”, – говорить Віталій Кличко.

За його словами, у міської влади є проєкт, який передбачає повне знесення “хрущкевок”. Замість цих будинків побудують нові багатоквартирні будинки.

Він зазначив, що в мерії вже запланували знесення “хрущовок” відразу в трьох районах столиці. Крім того, це вже занесено до Генерального плану міста Києва, який розробила міська влада.

На питання про те, що ж буде з людьми, які проживають в “хрущовках”, Віталій Кличко відповів наступне: “Жителі цих квартир отримають з еквівалентом 1,5 квартири в нових будівлях”, – пояснює столичний мер.

Довідка:
  • Мінрегіон розробив і оприлюднив новий законопроєкт про реновацію застарілого житла “Про внесення змін до Закону України “Про комплексну реконструкцію кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду”. За словами експертів, документ набагато кращий, ніж попередні, але питання до нього все ж таки є.
  • Раніше Кличко заявляв, що місця для будівництва нового житла в Києві вистачить на найближчі 2-3 роки. Після цього належить взятися за реконструкцію вторинного житлового фонду.
  • Начальник комунальної організації “Інститут Генерального плану м. Києва” Сергій Борневицький зазначав, що, згідно з новим генпланом столиці, п’ятиповерхові будинки, які будувалися в Києві в 1960-1990-х роках, хочуть модернізувати до 2040 року або ж віддати на перебудову інвесторам. Мешканців на період будівництва відселятимуть, а згодом – даватимуть їм квартири у нових будівлях.

 


Останні новини