Зеленський різко відреагував на видачу бойовиків РФ

Зеленський різко відреагував на видачу бойовиків РФ

Зеленський різко відреагував на видачу бойовиків РФ

Глава держави заявив, що влада Білорусі знехтувала довірою, об'єктивністю і адекватною оцінкою негативних наслідків, коли видавали бойовиків "третій стороні".

Президент Володимир Зеленський заявив, що видача Білоруссю бойовиків з ПВК Вагнера Росії є несправедливим рішенням, наслідки якого будуть трагічними. Про це глава держави написав у суботу, 15 серпня в Facebook.

>

"Вважаємо таке рішення, м'яко кажучи, несправедливим, невідповідним духу відносин між Україною і Білоруссю, заснованих на принципах поваги і взаємної допомоги. Наслідки цього рішення будуть трагічними. Ми розуміємо, що "вагнерівці" все одно повернуться до свого звичного заняття - поширення війни. Дай Бог, щоб білоруській владі не довелося і на своїй території отримати ще один палаючий, знекровлений Донбас, створити який всі ці "вагнерівці" дуже добре вміють", - написав Зеленський.

Він висловив переконання, що видача їх Росії - це "дивно, некоректно і точно неприйнятно в дружніх міждержавних відносинах".

"По-перше, публічно наговорити про якесь начебто втручання України у внутрішні процеси в Білорусі. Цього точно не було. А по-друге, людей, які дійсно мають відношення до безумовного втручання в справи як Білорусі, так і України - перш за все України - демонстративно віддати третій стороні. Це погана історія. Історія, в якій явно знехтували довірою, об'єктивністю і адекватною оцінкою негативних наслідків", - заявив Зеленський.


Він нагадав, що білоруська сторона залишила звернення Офісу генпрокурора України про видачу "вагнеровців" без відповіді.

Крім того, за словами президента, були активні спроби по дипломатичних і особистих каналах "довести нашим партнерам, чому правильно і коректно було б піти саме запропонованим нами шляхом".

До слова, кілька пропозицій в пості президента написані великими літерами.

Нагадаємо, затриманих під Мінськом 32 бійців ПВК Вагнера влада Білорусі передала РФ.

Раніше Лукашенко заявив, що Україна не бажає співпрацювати з питання "вагнерівців".

 

Останні новини