Зеленський про Донбас: Нам потрібен мир тільки на умовах України

Зеленський про Донбас: Нам потрібен мир тільки на умовах України

Зеленський про Донбас: Нам потрібен мир тільки на умовах України

  Президент Володимир Зеленський заявив, що Україні потрібен мир на Донбасі тільки на її умовах. Про це він сказав, виступаючи на  Міжнародному волонтерському і ветеранському форумі "Там, де ми - там Україна".

>

"Сьогодні ми рухаємося до світу. 28 днів немає бойових втрат. Чи не втрачаємо найкращих, не втрачаємо ваших побратимів. І нам потрібен мир тільки на умовах України. Ми всі чудово розуміємо, що коли він настане, це не означає, що сильна і боєздатна армія нам більше не буде потрібна. Все навпаки.  Тільки сучасне і потужне військо буде нашим гарантом миру ", - заявив Зеленський. 

Раніше штаб операції об'єднаних сил заявив, що 22 серпня на Донбасі було зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань РФ. Втрат серед українських військових немає.  

  • 27 липня на Донбасі почався режим повного і всеосяжного  припинення вогню 
  • 6 серпня Зеленський з'їздив на передову перевірити дотримання перемир'я. На думку Зеленського, перемир'я діє, "незважаючи на дрібні провокації".
  • 7 серпня Зеленський  понадіявся, що на наступній зустрічі лідерів нормандської четвірки в Берліні зафіксують проміжні успіхи перемир'я на Донбасі , "щоб остаточно закрити кейс війни".

 


Останні новини