Україна перша у світі визнала електронні паспорти

Україна перша у світі визнала електронні паспорти

Україна перша у світі визнала електронні паспорти

Верховною Радою прийнято Закон "Про внесення змін до Закону України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус". Закон підтримали 302 народні депутати.

>

Законом встановлено, що  громадяни України можуть використовувати відображення в електронній формі інформації, що міститься у паспорті громадянина України у формі картки, у паспорті громадянина України для виїзду за кордон, а також у інших документах, в яких відображається інформація про реєстраційний номер облікової картки платника податків та/або про зареєстроване місце проживання (е-паспорт та е-паспорт для виїзду за кордон).

Законом приведено термінологію Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» у відповідність до Закону України «Про електронні довірчі послуги».

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram відзначив, що Україна перша країна у світі, де електронні паспорти мають таку ж юридичну силу

"Вітаю українців з історичною подією. Ми - перша країна, де електронні паспорти мають таку ж юридичну силу, як їх фізичні аналоги. Ми створили світової кейс для побудови цифрового держави".

Останні новини