Зустріч радників лідерів нормандського формату завершилася безрезультатно

Зустріч радників лідерів нормандського формату завершилася безрезультатно

Зустріч радників лідерів нормандського формату завершилася безрезультатно

Зустріч радників лідерів країн "нормандського формату" (Україна, Франція, Німеччина, Росія) у Берліні завершилася без ухвалення спільної декларації, але всі визнали необхідність виконання мінських домовленостей. Зустріч у Берліні відбулася на фоні заяв про можливе вторгнення російських військ в Україну і після старту масштабних російсько-білоруських військових навчань "Союзна рішучість-2022" біля українських кордонів.

>

Джерело ВВС

"Ми не змогли дійти до якогось спільного документу. Дійсно, сьогодні практично 9 годин продовжувалися ці перемовини… Було б дуже добре, якби на другу зустріч в "нормандському форматі" після тривалої перерви ми б змогли щось узгодити, бажання таке є, але сьогодні відбулося як відбулося", - Андрій Єрмак.

Єрмак висловив сподівання, що незабаром відбудеться нова зустріч радників лідерів "нормандського формату", а також відновиться робота тристоронньої контактної групи щодо Донбасу, зокрема, щодо обміну полоненими.

Росію на перемовинах представляв заступник глави адміністрації президента Дмитро Козак. Він заявив, що перемовини пройшли безрезультатно і "розбіжності подолати не вдалося". Козак оцінив ситуацію як патову і таку, в якій Франція та Німеччина не хочуть тиснути на Україну.

За приблизними оцінками, поблизу кордонів України зібралася армія, яка налічує понад 130 тисяч осіб. 13-19 лютого мають пройти ще одні російські військові навчання - у Чорному та Азовському морях.


У цей час партнери України - США, Велика Британія, Данія, Польща та інші країни Заходу висловлюють підтримку територіальній цілісності країни й доставили сюди вже понад 1 000 тонн зброї. Росії у разі вторгнення вони погрожують небаченими санкціями.

Помітне збільшення арсеналу української армії викликало роздратування Росії. Однак Кремль не збирається відводити війська від кордонів, продовжує масштабні навчання, а наміри нападати на Україну спростовує.

Останні новини