Росія не змогла запустити Союз з екіпажем для МКС

Росія не змогла запустити Союз з екіпажем для МКС

Росія не змогла запустити Союз з екіпажем для МКС

 За попередніми даними, аварія сталася після відділення першого ступеня. Екіпаж живий і вийшов на зв'язок.

На космодромі Байконур у Казахстані відбувся невдалий запуск пілотованого російського космічного корабля Союз МС-10 з екіпажем для Міжнародної космічної станції (МКС).

>

Про це повідомляє РІА Новости в четвер, 11 жовтня.

Під час старту ракети-носія Союз МС-10 з новими екіпажем МКС сталася аварія носія, оголосив диктор по телетрансляції, яка велася на сайті Роскосмосу.

"Трансляція припинилася через декілька хвилин після старту. За попередніми даними, аварія сталася після відділення першого ступеня", - йдеться в повідомленні.

На борту корабля знаходилися члени місії МКС-57/58: російський космонавт Олексій Овчинін і американський астронавт Нік Гейг.

За даними джерела, знайомого із ситуацією, екіпаж здійснив аварійну посадку на Землю в Казахстані, зазнавши при цьому перенавантаження в 6g. Для порівняння: при старті космонавти відчувають перенавантаження в 1-7g. Також повідомляється, що члени екіпажу живі і з ними встановлено зв'язок.

Нагадаємо, 4 жовтня три члени екіпажу МКС успішно повернулися на Землю. Спусковий апарат космічного корабля Союз МС-08 приземлився в районі міста Жезказган у Казахстані. 


Раніше повідомлялося, що NASA готує перший за вісім років запуск пілотованого космічного корабля на МКС. На орбіту вирушить корабель Dragon компанії SpaceX.

 
Останні новини