Катастрофа Су-27 не зупинить навчання «Чисте небо»

Катастрофа Су-27 не зупинить навчання «Чисте небо»

Катастрофа Су-27 не зупинить навчання «Чисте небо»

    Спільне керівництво навчання "Чисте небо — 2018" вирішили продовжити польоти усіх типів авіатехніки.

Навчання продовжать попри авіаційну катастрофу винищувача Су-27 у Вінницькій області, під час якої загинув екіпаж, повідомляє  прес-центр командування Повітряних сил ЗСУ.

>

"Катастрофа винищувача Су-27УБ у Вінницькій області відбулась у рамках проведення багатонаціональних навчань "Чисте небо — 2018". Внаслідок авіаційної катастрофи загинуло двоє пілотів — екіпаж літака. Уся авіаційна техніка, що залучається до навчання відповідає усім технічним вимогам, пройшла відповідні дозвільні процедури. Спільним керівництвом навчання "Чисте небо — 2018" прийнято рішення про продовження польотів усіх типів авіатехніки", - повідомили в прес-центрі.

На місці катастрофи працює група офіцерів Командування Повітряних Сил ЗС України, провідні спеціалісти літаючої авіаційно-технічної лабораторії та інші фахівці, які збирають матеріали для розслідування та встановлення причини авіакатастрофи.

Жертв серед мирного населення немає. За словами місцевих мешканців — очевидців катастрофи, літак почав втрачати висоту і пілоти начебто відводили винищувач від житлових будинків. У повідомленні також вказано, що літак зазнав катастрофи 16 жовтня, близько 17 години у полі поблизу селища Уланів. Винищувач Су-27 УБ із бортовим номером 70 належав 831 бригаді тактичної авіації із Миргорода Полтавської області.

Тіла льотчиків знайдено, командиром екіпажу був полковник Іван Петренко, заступник командира з авіації — начальник авіації повітряного командування "Схід" Повітряних Сил Збройних Сил України.


Повітряні бої почалися з першого дня навчань. Українсько-американські маневри стартували 8 жовтня, на 2 військових аеродромах – у Гавришівці Вінницької області та Старокостянтинові на Хмельниччині.

 

Останні новини