Цього тижня в Китаї планується відкриття найдовшого мосту у світі

Цього тижня в Китаї планується відкриття найдовшого мосту у світі

Цього тижня в Китаї планується відкриття найдовшого мосту у світі

Він з'єднав Гонконг, Чжухай і Макао і скоротив відстань в дорозі між Гонконгом і Чжухаєм, наприклад, з 3 годин до 30 хвилин.

Найдовший у світі міст, який з'єднає мегаполіси Гонконг і Макао з Чжухаєм на південному-сході Китаю, нарешті, відкриється цього тижня!

Вже минуло цілих дев'ять років після початку будівництва.

>

Очікується, що міст Гонконг-Чжухай-Макао відкриється у середу о 9 ранку за місцевим часом. Голова Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпін відвідає за церемонію відкриття у вівторок в Чжухаї.

Будівництво моста почалося в 2009 році. Він стане найважливішою транспортною артерією, що включає вантові мости, намивні острови і підводний тунель. Міст через води гирла річки Чжуцзян з'єднає острів Лантау в Гонконзі з материковим містом Чжухай і анклавом азартних ігор в Макао.

Довжиною 55 кілометрів, він вдвічі більше (на 22,5 кілометрів), ніж ширина Ла-Маншу від Дувра в Англії до Кале у Франції.

Це мега-споруда є найдовшим у світі морським переходом (і шостим найдовшим мостом на Землі, якщо порівнювати з сухопутними шляхопроводами).

Міська влада вважає, що міст буде використовуватися протягом 120 років і заощадить людям 60% часу, витраченого на переміщення з однієї точки в іншу!

Що ще більш важливо, це ключовий компонент в плані Китаю у створенні Області Великої затоки, що охоплює 56 500 квадратних кілометрів з 11 містами на півдні Китаю.

Він складається з 22,9-кілометрового морського мосту і 6,7-кілометрового підводного тунелю, що сполучає два штучні острови. При реалізації проекту було використано 420 000 тонн сталі, що у 60 разів більше, ніж було потрібно для будівництва Ейфелевої вежі. Секретар Гонконгу з транспорту та житла Френк Чан сказав, що час у дорозі між Чжухаєм і Міжнародним аеропортом Гонконгу скоротиться приблизно до 45 хвилин!


«Передбачається, що співпраця між Гуандуном, Гонконгом і Макао в плані торгівлі, фінансів, логістики і туризму різко посилиться», - сказав він на брифінгу в п'ятницю.

Однак мегапроект і викликав багато суперечок. Будівництво мосту супроводжувалося затримками, бюджетними перевитратами, корупційними розслідуваннями і загибеллю будівельників. Загальна вартість проекту, включаючи штучні острови, пов'язані з ним дороги і нові пункти перетину кордону, неясна. Однак деякі оцінки називають цифру понад $18 мільярдів, що викликає критику за те, що він став дорогою «валізою без ручки».

Сім робочих загинули та 129 отримали поранення з часу початку будівництва. Більшість з них зісковзнули та впали з величезної висоти. Прихильники мосту вважають його інженерним дивом. Проте інші вважають його дорогим політичним проектом, покликаним ще більше пов'язати Гонконг з материком у той час, коли Пекін посилює контроль над напівавтономним містом.

 

Останні новини