У Москві суд продовжив арешт усім полоненим українським морякам

У Москві суд продовжив арешт усім полоненим українським морякам

У Москві суд продовжив арешт усім полоненим українським морякам
  Захист українців має намір подавати апеляцію на рішення Лефортовского суду

У Москві суд продовжив арешт останнім чотирьом військовополоненим українським морякам, залишивши їх за гратами до 24 квітня. Про це повідомив у Facebook адвокат Микола Полозов.

>

Лефортовський суд на своєму засіданні ухвалив рішення про продовження запобіжного заходу у вигляді арешту для Володимира Лісового, Віктора Беспальченка, Володимира Варімеза і Владислава Костишина. Таким чином росіяни залишили в СІЗО всіх полонених моряків.

Засідання суду, яке проходило вчора, перенесли, і сьогодні ухвалили рішення щодо решти українців.

"Усі винесені вчора і сьогодні Лефортовским судом постанови про продовження строків утримання під вартою стосовно військовополонених будуть оскаржені адвокатами нашої команди у встановлений законом триденний термін", – написав Полозов.

Нагадаємо, учора в Москві суд продовдив арешт 20 військовополоненним україинським морякам. У свою чергу захист українців пообіцяв подати апеляції. "Подання апеляційних скарг – це мінімальна процедура для того, щоб далі подати індивідуальні скарги щодо кожного моряка до Європейського суду з прав людини", – говорив адвокат Микола Полозов.


Як відомо, захоплені Росією в Керченській протоці українські моряки всі визнали себе військовополоненими. Їх заарештували т.зв. "Суди" в окупованому Криму, куди їх доставили після захоплення, а потім відправили в Москву. Читайте детальніше, що відомо про українських військовополоненних моряків у Москві.

Як розповідав раніше Микола Полозов, Росія продовжила термін слідства у справі заарештованих українських моряків до 25 травня, а прокурори просять суд продовжити арешт для всіх українців до квітня.

 

Останні новини