ПриватБанк знешкодив банду рівненських хакерів

ПриватБанк знешкодив банду рівненських хакерів

ПриватБанк знешкодив банду рівненських хакерів

Служба безпеки ПриватБанку разом із працівниками Поліського управління Департаменту кіберполіції та слідчими Рівненської поліції, за процесуального керівництва Рівненської місцевої прокуратури викрили групу осіб, які займалися поширенням вірусів та їх використанні для незаконного збагачення.

>

Як повідомили у СБ банку, зловмисники створили бот-мережу, яка сканувала та перебирала паролі до комп’ютерів для отримання повного контролю над ними. Отримавши доступ, в тому числі і до онлайн-банкінгу, хакери мали можливість перераховувати кошти з рахунків власника інфікованого комп’ютера на підконтрольні рахунки. Також зловмисники використовували спам-розсилку інфікованих електронних листів на адреси представників юридичних осіб.

Злочинна група складалася з чотирьох осіб віком від 26 до 30 років. За місцем проживання учасників злочинної групи, із залученням спецпризначенців КОРД, поліцейські провели санкціоновані обшуки. У ході проведених обшуків вилучено комп’ютерну техніку, додаткові носії інформації та чорнові записи. Вилучену техніку направлено на проведення необхідних експертиз.

Кримінальне провадження розпочато за декількома статтями кримінального кодексу України: ст.361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) та ст.185 (крадіжка) КК України.

Останні новини