Справа по «Укроборонпрому»: заарештовані п'ятеро підозрюваних в розтраті 55 млн грн

Справа по «Укроборонпрому»: заарештовані п'ятеро підозрюваних в розтраті 55 млн грн

Справа по «Укроборонпрому»: заарештовані п'ятеро підозрюваних в розтраті 55 млн грн

 Запобіжний захід суд ухвалив як чинним, так і колишнім чиновникам "Спецтехноекспорту"

Суд заарештував нещодавно затриманих чиновників "Укроборонпрому" за підозрою в розтраті 55,5 млн грн. Солом'янський районний суд Києва відправив їх в СІЗО з можливістю внесення застави. Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

>

Так запобіжний захід у вигляді утримання під вартою обрали одному діючому і чотирьом колишнім чиновникам "Спецтехноекспорту" (входить до складу держконцерну "Укроборонпром").

  • Діючого керівника підприємства суд заарештував з правом внесення застави в розмірі семи мільйонів гривень.
  • Екс-директору підприємства обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою із заставою в 1,9 млн грн.
  • Екс-директору департаменту "Спецтехноекспорту" – арешт з альтернативою внесення п'яти мільйонів гривень застави.
  • Колишньому начальнику сектора – утримання під вартою з можливістю внесення 1,5 млн грн застави.
  • Колишньому заступнику директора – цілодобовий домашній арешт

Посадовим особам інкримінується розтрата майна і нанесення збитків державі на 55 мільйонів гривень.


Нагадаємо, нещодавно стало відомо, журналістський проект "Наші гроші з Денисом Бігусом" оприлюднив розслідування, в якому стверджується, що нібито син заступника секретаря РНБО, голови Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю Олега Гладковського причетний до схем масштабного розкрадання бюджетних коштів в оборонному комплексі. Як стверджується в розслідуванні журналістів, Ігор Гладковський в змові з іншими чиновниками нібито скуповували військові запчастини в Росії, а також на складах української армії, а ціни на них часто не відповідали будь-яким нормам якості і накручувалися в рази. У розслідуванні вказується, що за змовою з керівництвом "Укроборонпрому" зазначена продукція продавалася на підприємства українського оборонпрому.

Журналісти стверджують, що таким чином здійснені розкрадання не менше 250 млн гривень. Порошенко навіть звільнив Гладковського з РНБО.

У свою чергу генеральний прокурор Юрій Луценко назвав суму збитку від махінацій в "Укроборонпромі".За його словами, з 2017 року за справою про розкрадання в оборонній сфері Державна фіскальна служба проводила податкову перевірку.

 

Останні новини