Чергова заборона в Росії: вуличні табло з курсами валют тепер поза законом

Чергова заборона в Росії: вуличні табло з курсами валют тепер поза законом

Чергова заборона в Росії: вуличні табло з курсами валют тепер поза законом

У Росії набула чинності заборона на вуличні табло з курсами валют відповідно до вказівки Центробанку.

Президент Володимир Путін дав Банку Росії право встановлювати обов’язкові вимоги для кредитних організацій про порядок розміщення ними курсів обміну іноземної валюти, підписавши в грудні відповідний закон. 23 квітня ЦБ опублікував вказівку про заборону розміщення відомостей про обмінні курси за межами приміщень банків, вона набрала чинності через 30 днів.

>

«Банк при здійсненні операцій з готівковою іноземною валютою та чеками повинен розміщувати інформацію про курси іноземних валют тільки всередині приміщення», – йдеться у вказівці регулятора. При цьому інформацію про курси валют можна розміщувати в засобах масової інформації та інтернеті, а також мобільних додатках банків.

З ініціативою про заборону електронних табло з обмінними курсами Центробанк виступив у лютому, пояснивши це необхідністю посилення боротьби з нелегальними обмінниками.

«Інформацію про курси обміну іноземних валют за межами приміщень найчастіше розміщують так звані незаконні «точки обміну валют», – пояснювали в ЦБ. Заступник глави департаменту фінмоніторингу і валютного контролю Центробанку Ілля Ясинський зазначав, що в обмінниках, які використовують виносні табло, клієнтів часто обманюють.

Останні новини