Зеленський обговорив Донбас з главою ОБСЄ

Зеленський обговорив Донбас з главою ОБСЄ

Зеленський обговорив Донбас з главою ОБСЄ

Президент України Володимир Зеленський у п'ятницю, 14 червня, провів зустріч з чинним головою ОБСЄ, міністром закордонних і європейських справ Словаччини Мирославом Лайчаком.

На ній обговорювалося питання врегулювання на Донбасі, повідомляє прес-служба АП.

>

Президент наголосив, що припинення вогню і повернення миру на Донбас є ключовим пріоритетом його діяльності, адже Україна щодня втрачає своїх бійців і цивільне населення.
 
 
"Для мене це найголовніша мета - зупинити війну, зупинити вогонь, повернути наших заручників додому", - сказав він.
 
За словами глави держави, для встановлення миру Україна здійснює низку кроків, зокрема щодо активізації мирного процесу на мінському майданчику.
 
"Ми не можемо довго чекати, оскільки мова йде про життя наших людей, тому сьогодні ми вже спробували перезавантажити переговори в рамках тристоронньої контактної групи. Вже була проведена одна зустріч, призначений представник України в ТКГ - другий президент Леонід Кучма, інші професійні люди для роботи в її підгрупах", - сказав Зеленський.
 
Президент також висловив переконання в необхідності рухатися далі з метою досягнення конкретних відчутних результатів, щоб "довести цей процес до фіналу".
 
 
Зі свого боку, Лайчак запевнив українську сторону в готовності ОБСЄ всіляко сприяти досягненню стійкого миру на Донбасі.
 
Глава держави подякував за активну роль ОБСЄ, зокрема СММ в Україні, у врегулюванні ситуації на Донбасі.
 
 
Зазначимо, що це вже другий візит Лайчака в Україну з початку року. Перший відбувся в січні. Тоді він відвідав Донбас і був шокований умовами життя людей, які живуть біля лінії зіткнення.
 
 
Останні новини