Атака в Оманській затоці: США направили есмінець

Атака в Оманській затоці: США направили есмінець

Атака в Оманській затоці: США направили есмінець

США направили ракетний есмінець USS Mason для надання сприяння у районі Оманської затоки після нападу на танкери.

Про це йдеться в письмовій заяві, яку поширив 13 червня офіційний представник Центрального командування Збройних сил США (CENTCOM) підполковник Ерл Браун, повідомляє Reuters. 

>

"USS Mason (DDG 87) перебуває в дорозі до місця події, щоб посприяти. США і наші союзники в регіоні вживатимуть усіх необхідних заходів, щоб захистити себе і наші інтереси. Сьогоднішні напади є виразною загрозою міжнародній свободі судноплавства та вільній торгівлі", - зазначається в документі.
 
Також Браун наголосив, що США "не потерплять ніякого втручання або створення перешкод діям (ракетного есмінця) USS Bainbridge, який раніше підняв на борт екіпаж танкера Kokuka Courageous, що зазнав нападу в Оманській затоці.
 
"У нас немає зацікавленості в участі в новому конфлікті на Близькому Сході. Ми будемо захищати свої інтереси, але війна з Іраном не в наших стратегічних інтересах, в цьому не зацікавлене і міжнародне співтовариство", - наголосив представник CENTCOM.
 
 
Нагадаємо, 13 червня стало відомо про напад на два нафтові танкери - Front Altair і Kokuka Courageous. За деякими даними, мала місце торпедний атака, в результаті якої на суднах сталися вибухи і пожежа.
 
Всі члени екіпажів постраждалих суден були евакуйовані.
Останні новини