Спека в Європі б'є температурні рекорди

Спека в Європі б'є температурні рекорди

Спека в Європі б'є температурні рекорди

У Європі попереджають про значний ризик пожеж.

Германія, Польща и Чехія в середу зафіксировали самі високі червневі температури  за всю історію спостережень, і очікується, що найближчими днями температура зростатиме, передає ВВС.

>

Як наголошується, в четвер, 27 червня, в деяких країнах, у тому числі у Франції та Швейцарії, температура підніметься вище +40 градусів Цельсія.

Метеорологи стверджують, що спека в Європі викликана хвилею пустельного спекотного повітря з Північної Африки.

У Франції майже по всій країні оголосили "помаранчевий" рівень небезпеки – другий рівень попередження після "червоного". Місцева влада проводить інформаційну кампанію про те, як уберегтися від теплових ударів.

Влада Іспанії також попереджає про "значний ризик" лісових пожеж у деяких районах.

Новий температурний рекорд для червня був зафіксований у Німеччині: в середу в містечку Кошен у федеральній землі Бранденбург повітря прогрілося до +38,6 градусів.

Метеорологи попереджають, що найближчими днями спекотна погода посилюватиметься. У деяких районах північно-східної Іспанії в п'ятницю температура може досягати +45 градусів.


Варто зазначити, що від спеки в Європі вже померло троє осіб

А тим часом у столиці України Києві вже другий тиждень поспіль – задуха. У Києві навіть стало небезпечно дихати. Шкідливі речовини перевищують норму в кілька разів. Навіть минулі напередодні дощі не покращили ситуацію. "Сьогодні" вирішили з термометром в руках проінспектувати відразу кілька видів громадського транспорту в Києві.

 

Останні новини